Gary Tillery


Gary Tillery blev født i Phoenix, USA i 1947. Han aftjente i 1968 sin værnepligt i Vietnam for United States Airforces. I 1970 tog han bachelorgraden i latinamerikanske studier fra Arizona State University og en mastersgrad fra The American Graduate School of International Management.

 

Efter to årtier som medejer af et reklamebureau i en af Chicagos forstæder vendte Tillery sig mod sin livslange passion for litteratur og kunst. Han udgav novellesamlingen Dark Plain med historier fra sin tid i Vietnam og begyndte på at skrive en serie af komiske romaner med den ’blødkogte’ detektiv Jack Savage – de første to hed Death, Be Not Loud og To an Aesthete Dying Young.

Med denne bog, Den Kyniske Idealist om John Lennon, har Tillery indledt en række af biografier af rock-ikoner.


Gary Tillery er også professionel billedhugger og bruger de traditionelle materialer som metal og sten til at udtrykke nutidige ideer. Hans mest kendte værk er mindesmærket the Vietnam Memorial i Chicago. Han har udstillet i gallerier fra Pennsylvania til New Mexico og har været vist på udstillinger så langt væk som Shanghai. Man kan finde hans værker i private samlinger som hos Patricia DuPont og Tommy Franks, og Kunstmuseet for Vietnam Veteraner ejer to af hans ting i den permanente samling.

 

 
Site by decato